Waarom moet je de GeboorteTENS al bij de eerste weeën aanbrengen?

Hiervoor zijn vier redenen:

  1. Als je nog fris en fit bent is het eenvoudig om even je aandacht op de instelling van het TENS apparaat te richten. Wanneer je al diep in je weeën zit is het veel moeilijker om te concentreren op de instelling van de knopjes e.d.
  2. Je moet even leren om met het apparaat om te gaan. Het is in het begin toch vaak een beetje onwennig. Je moet even voelen hoe hard je aan een knop kunt draaien zonder dat het pijn gaat doen, en wennen aan de sensatie, zodat je niet van elk kriebeltje schrikt. Dan heb je er als de weeen heftig worden het meeste profijt van je TENS apparaat.
  3. Hoe langer je minder pijn hebt, hoe meer energie je over hebt aan het eind, hoe sneller je weer op de been bent. Ook geeft het een geruststellend gevoel dat TENS geïnstalleerd is en je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.
  4. Je lichaam maakt minder adrenaline aan. Dit is het angsthormoon, dat weeën remt en de bevalling vertraagt en vrijkomt als je bang bent voor wat komen gaat. Door een gevoel van vertrouwen in je bevalling, mede met behulp van TENS, wordt de ontsluiting niet geremd en kan je dus sneller bevallen. Hoe eerder je TENS aanbrengt, hoe meer baat je hebt bij je apparaat.