Ervaringen

Ervaringsverhalen

Vele tevreden gebruikers van een GeboortTENS apparaat gingen je voor!

Sonja:

Ik ben erg blij met de geboorteTens geweest tijdens mijn bevalling. Toen ik weeën kreeg heb ik mijn man al snel de elektroden op mijn rug laten plakken. Vóór de bevalling kreeg ik als tip om ze al een keer op mijn arm te plakken om het gevoel te ervaren. Dit is erg fijn om te doen omdat het best een gek gevoel is. Echter is de ervaring hiervan tijdens de daadwerkelijke weeën toch wel anders, dan is het veel beter en prettiger.

De pijn van de weeën gaat niet echt weg maar doordat ik mij totaal kon focussen op een heel ander gevoel, wat haast prettiger is te noemen op dat moment, voel je de pijn van de wee heel anders.
Of de weeënpijn zelf echt minder is, door de betere aanmaak van endorfine, kan ik lastig omschrijven. Het zou zeker kunnen, want door meer endorfine krijg je een betere ontspanning wat weer een vlottere ontsluiting kan geven. En tussen het moment van het opplakken van de elektroden en de geboorte zelf zat bij mij ongeveer twee uur. De bevalling ging echt enorm snel.

Ook het verschil tussen wel of geen TENS-prikkels heb ik zeer zeker wel ervaren en zonder voelde absoluut veel vervelender, de weeën voelde dan veel intenser, als ik zo goed omschrijf. Dit heb ik ervaren tijdens de twee keer dat ik per ongeluk op de uit-knop drukte in plaats van op de boost-knop (heel irritant vond ik dat van mezelf :-)). En ook toen ik in het ziekenhuis hem uit moest zetten vanwege het CTG. Gelukkig mocht ik toen het echt heftig werd vanwege een weeënstorm (ik ging toen van 5/6 cm naar 10 cm in ongeveer tien minuten tijd) hem weer aanzetten toen ik hier om vroeg.

Ik heb hem zelfs op de boost-stand laten staan tijdens de geboorte zelf....Maar daar kwam ik pas achter toen ze al op mijn buik lag....Toen besefte ik ineens dat hij nog op die stand stond, dus daar had ik duidelijk behoefte aan gehad.
Ik zou zelf de geboorteTens echt weer willen gebruiken mocht ik nog een keer bevallen.

Jaqueline:

Afgelopen juli ben ik bevallen van ons derde kind met gebruik van TENS. Ten opzichte van mijn eerste twee bevallingen verliepen de eerste uren van de bevalling veel relaxter door het gebruik van de TENS. De pijn tijdens de weeën bleef beperkt tot mijn buik; de pijn trok niet door naar mijn rug. Hierdoor kon ik de weeën veel beter opvangen.

Astrid:

Toen ik weëen kreeg heb ik direct de TENS aangezet. Na een tijdje leek het alsof ik geen weëen meer had. Maar ons geduld werd beloond en ze werden toch sterker. Telkens als de pijn heviger werd, zetten wij de tens harder. Toen ik 6 cm ontsluiting had konden wij naar het ziekenhuis. Dat is ongeveer 10 minuten lopen van ons huis vandaan. Dus zijn mijn man en ik, nu met toch wel wat hevige weëen, naar het ziekenhuis gewandeld. Daar werd ons kindje binnen ongeveer 1 uur geboren, om 12.15 uur. Het was een heerlijke bevalling met weinig pijn.

Joselien:

Mijn eerste bevalling was erg heftig met veel pijn. Helaas ging het te snel en kon ik geen pijnbestrijding meer krijgen. Daarom had ik me voorgenomen om me bij m’n tweede zwangerschap te verdiepen in alle soorten van pijnbestrijding. Mijn eerste keus viel op de GeboorteTENS want: “Makkelijk, zelf bedienbaar en geen schade voor moeder en kind.”

Omdat ik graag thuis wilde bevallen wilde ik de GeboorteTENS graag in huis hebben. Als ik onverwachts toch naar het ziekenhuis zou moeten, zou ik hem ook meenemen. Eerst de GeboorteTENS proberen, en als het niet genoeg zou zijn wellicht nog iets anders. Gelukkig ben ik thuis bevallen en met hulp van de GeboorteTENS.

Ik vond het echt super!

Wat hij deed was de scherpe randjes van de pijn wegnemen. Ik heb zowel de laagste als de hoogste stand ingesteld zodat ik snel kon schakelen bij de (rug) weeën. Dit ging echt heel goed. Laag in rust, en met een druk op de knop ging hij hard zodra er weer een wee aankwam. Gelukkig had ik ook de hulp en handen van mijn vriend. Dus de combi van de GeboorteTENS en mijn vriend hebben ervoor gezorgd dat ik dit keer wel een goede bevalling heb gehad waarbij de pijn te doen was.

Na een bevalling van maar 1,5 uur ben ik bevallen van mijn prachtige dochter. Ik denk dat het niet gaat gebeuren, maar mocht er nog een derde komen dan kies ik zeker weer voor de GeboorteTENS!

Maritha:

Voordat ik naar bed ging nog even snel een matje onder mijn laken gelegd, stel dat mijn vliezen breken! En ja hoor, om 2 uur 's nachts braken mijn vliezen.

Om half 7 in de ochtend begonnen de weeën. In het begin goed te doen, ik viel tussentijds steeds even in slaap. Tot het moment dat de weeën vaker kwamen en heftiger werden, het was tijd voor de geboorteTENS! Mijn vriend plakte de plakkers op mijn rug en sloot het apparaatje aan. Deze hadden wij een paar weken van te voren op zijn arm getest.  De weeën werden ondertussen steeds heftiger en de "boost" knop was op dat moment mijn goede vriend. De geboorteTENS haalde op dat moment de scherpste randjes er vanaf. Tot het moment dat de weeën zo heftig werden dat de geboortetens zijn werk niet meer deed en de ruggenprik een volgende stap was. De bevalling is goed verlopen en ik kijk er absoluut positief op terug.

De geboorte van mijn dochter, het mooiste moment uit mijn leven.

Leonie:

Op 5 augustus 2019 ben ik bevallen van ons derde kind met gebruik van TENS. Ik heb veel gehad aan dit apparaatje, zeker tot zo’n 5-6 cm ontsluiting. Die eerste centimeters duurde bij mij erg lang. De hele tijd had ik het apparaatje zachtjes aan staan en als ik een wee voelde opkomen drukte ik op de ‘boost’ knop. Ik vond dit niet echt heel fijn voelen, maar doordat je je op een hele andere prikkel kon focussen was je minder bezig met de pijn van de wee waardoor deze sneller voorbij leek. Dat vond ik erg prettig en heeft mij de eerste uren zeker verlichting gegeven. Mocht er nog een bevalling komen dan zou ik absoluut weer de TENS willen gebruiken! Zeker de moeite waard!

 

 

Annelies:

Ik heb een duidelijk verschil gemerkt tussen een wee met de TENS en een wee zonder TENS. De gynaecoloog wilde dat ik ook een paar keer een wee opving zonder TENS om de CTG-registratie te controleren. Ik was blij toen ik de GeboorteTENS weer mocht inschakelen.

Emma:

Mijn eerste bevalling was een waar drama, waardoor ik tijdens mijn tweede zwangerschap erg tegen de bevalling opzag en er gewoon bang voor was. Ik heb de TENS vanaf de eerste wee aangesloten en op een gegeven moment (zo’n 8 uur later) hebben we toch maar de verloskundige gebeld, want ik had niet echt het idee dat ik voor het echt aan het bevallen was, hoewel ik wel voelde dat ik weeën had, maar dan veeeel minder pijnlijk.

José:

Verloskundige in Zaandijk

In de zwangerschap vroeg mijn zwangere uit Engeland of ze meteen aan het lachgas mocht als ze ging bevallen. Ons ziekenhuis heeft geen lachgas, dus ze wachtte het af hoe het zou gaan. Na een paar uur weeën te hebben gehad, die ze al pijnlijk vond, liet ik haar toch weer de Tens zien. Vooral haar man leek dit een goed idee. Een paar uur later belde hij me dat het niet ging en dat zijn vrouw echt pijnstilling wou. Daar aangekomen had ze al 6 cm en vanaf mijn vertrek had ze de Tens opgeplakt. Nu ze zover was kon ze nog wel even door, mits de Tens gebruikt mocht worden. Ook tijdens het persen bleef ze de Tens gebruiken. Ze is vlot bevallen van een prachtige zoon. Zonder de Tens was het niet gelukt, was haar eerste reactie.

Nicole:

Verloskundige in Veldhoven

Graag wil ik mijn bevallingsverhaal met jullie delen. De bevalling is gelukkig heel goed en vooral ook snel verlopen! Mijn collega heeft me de dag van de bevalling voor consult verwezen naar het ziekenhuis ivm minder leven voelen en wat bloedverlies. Ik had de hele dag al wat krampen, maar erg onregelmatig en naar mijn idee ook zeker niet zo krachtig als ik me de weeën kon herinneren van mijn eerste bevalling. In het ziekenhuis kon ik rond 16u terecht voor een hartfilmpje en een echo. Na overleg met mijn collega is zij naar het ziekenhuis gekomen om daar bij de bevalling te zijn.
Ik had er zelf nog niet veel vertrouwen in dat het ook echt goed door zou zetten, aangezien het tijdens mijn vorige bevalling langdurig op hetzelfde aantal cm is blijven hangen en het daarna matig vorderde. Het duurde even voor ik het gevoel had dat de bevalling echt door zou zetten, en had dus ook nog niet het gevoel dat ik de TENS al ‘moest’ gaan gebruiken.

Om 18.15u werd het duidelijk heviger. Op dat moment ben ik gestart met de TENS. Ik had vooral het gevoel dat het me wat controle gaf en ik zelf kon bepalen wanneer ik de impulsen krachtiger of minder krachtig nodig had.

Om 18.30u werden de vliezen gebroken bij 5cm. Daarna merkte ik dat de weeën direct toenamen in hevigheid en ook de druk in mijn onderrug toenam. Vooral na het breken van de vliezen ging het enorm snel, aangezien ons meisje om 19.04u al is geboren.

Uiteindelijk heb ik ongeveer 45 min gebruik gemaakt van de TENS. In die tijd heb ik, zoals ik eerder schreef, vooral het gevoel gehad dat ik controle had over de weeën. Het idee dat je zelf aan kunt geven hoe sterk de impulsen moeten zijn en of je schakelt tussen de verschillende modus voelt erg prettig.

Achteraf had ik de TENS al eerder aan moeten sluiten. Dat werd ook in de gebruiksaanwijzing aangeraden. Vanwege de controles in het ziekenhuis en mijn gevoel dat het nog niet echt door zou zetten, heb ik hier wellicht wat (te) lang mee gewacht. Aangezien het nu voor mijn gevoel ook al effectief was, was het mogelijk nog effectiever geweest als ik eerder was gestart.

Al met al dus een hele positieve bevallingservaring en een hele positieve ervaring met het gebruik van de TENS!! In mijn werk als verloskundige neem ik deze fijne ervaring zeker mee! Hartelijke groet, Nicole

Rowan:

Op het moment dat ik mijn eerste weeën kreeg hebben wij al vrij snel de plakkers van de geboortetens op mijn rug geplakt. In het begin gaf ik steeds een hele lichte stimulatie, wat mij al verlichting gaf. Naarmate de weeën heftiger werden, was de boost knop mijn beste vriend en gebruikte ik deze volop. Doordat de tens een soort van tegendruk/stimulatie gaf, kon ik mijn weeën veel beter opvangen. Ik heb de tens verwijderd toen ik een ruggenprik kreeg en het bij mij medisch werd, maar daarvoor heb ik er veel baat bij gehad. De geboortetens vind ik echt een aanrader. Je hebt het zelf in de hand, doordat je zelf de stimulatie kunt reguleren!

Lieke:

Ik vond het gebruik van de geboorteTens tijdens mijn bevalling erg fijn. De bevalling startte met het breken van de vliezen en daarna kwamen de weeën pas. In het begin kwamen de weeën om de 10 minuten, toen heb ik de geboorteTENS meteen op mijn rug geplakt. Dit heeft ongeveer 5 uur aangehouden. Ik had rugweeën en buikweeën tegelijk. De geboorteTens verminderde met name voor mij de pijn van mijn rugweeën.

Na deze 5 uur werden de weeën heftiger en kwamen ze sneller achter elkaar. Dit heeft nog heel wat uurtjes geduurd en al die tijd heeft de geboorteTENS mij geholpen. De geboorteTENS haalt de pijn niet helemaal weg, maar bij mij werd de pijn/druk wel verminderd. Het heeft mij mede geholpen om het zo veel uren vol te houden. Ik ga het de volgende zeker weer gebruiken.

Ik ben gestopt met het gebruiken van de geboorteTENS toen ik een ruggenprik kreeg en het medisch werd.